100% varno plačilo · Možno plačilo po povzetju ali osebni prevzem

Politika zasebnosti

1./ Uvod

V naših prizadevanjih, da izboljšamo uporabniško izkušnjo in delovanje, zbiramo in uporabljamo podatke o naših obiskovalcih in kupcih spletne trgovine Helieli.

Ta politika zasebnosti vam bo pomagala bolje razumeti, kako zbiramo, uporabljamo in delimo vaše osebne podatke. Če spremenimo svoje prakse zasebnosti, lahko v prihodnosti tudi posodobimo to politiko zasebnosti.

2./ Naše vrednote

Zaupanje je temelj platforme Helieli in vključuje našo obvezo, da bomo z vašimi podatki ravnali odgovorno in pravilno.

Vaši osebni podatki pripadajo vam

Skrbno analiziramo, katere vrste informacij potrebujemo za zagotavljanje svojih storitev, in poskušamo podatke, ki jih zbiramo, omejiti le na tisto, kar v resnici potrebujemo. Kadar je to mogoče, te podatke izbrišemo ali anonimiziramo, ko jih ne potrebujemo več. Pri našem delovanju sledimo vodilno načelo, da vaši podatki pripadajo vam, zato jih želimo uporabljati samo v vašo korist.

Vaše podatke varujemo pred drugimi

Če tretja oseba zahteva vaše osebne podatke, jo bomo zavrnili, če nam tega ne odobrite. Ko bomo po zakonu morali deliti vaše osebne podatke, vam bomo to sporočili vnaprej, razen če smo zakonsko obvezani drugače.

3./ Pravna podlaga

Spletna trgovina Helieli obdeluje osebne podatke v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1), Uradni list RS, št. 94/07 in Uredbo EU 2016/679 (GDPR).

4./ Zakaj obdelujemo vaše podatke

Na splošno vaše podatke obdelujemo, kadar moramo to storiti za izpolnitev pogodbenih obveznosti ali kadar moramo mi ali partner, s katerim sodelujemo, uporabiti vaše osebne podatke iz razloga, povezanega z zagotavljanjem njegove storitve. Evropska zakonodaja te razloge imenuje "legitimni interesi". Ti "legitimni interesi" vključujejo:

 • preprečevanje tveganj in goljufij
 • odgovarjanje na vprašanja ali zagotavljanje drugih vrst podpore
 • pomoč pri uporabi aplikacij v naši trgovini
 • zagotavljanje in izboljšanje delovanja naših storitev ali izdelkov
 • zagotavljanje poročanja in analitike
 • preizkušanje funkcij ali dodatnih storitev
 • pomoč pri trženju, oglaševanju ali drugih komunikacijah
 • dostava naročenih izdelkov

Osebne podatke obdelujemo samo za te "legitimne interese", potem ko upoštevamo morebitna tveganja za vašo zasebnost. Zagotavljamo jasno preglednosti naših postopkov varovanja zasebnosti in vam po potrebi nudimo nadzor nad vašimi osebnimi podatki.

5./ Vaše pravice do vaših podatkov

Verjamemo, da morate imeti dostop do vaših osebnih podatkov in nadzor nad njimi, ne glede na to, kje živite. Odvisno od tega, kako uporabljate Helieli, imate pravico zahtevati dostop do vaših osebnih podatkov, ali jih popraviti, spremeniti, izbrisati, omejiti ali nasprotovati njihovi določeni uporabi. 

Če nam pošljete zahtevo v zvezi z vašimi osebnimi podatki, se moramo prepričati, da ste to vi, preden lahko odgovorimo. Da bi to storili, bomo morda zahtevali vpogled v dokumentacijo, ki potrjuje vašo identiteto in jo bomo po preverjanju zavrgli.

Če želite imenovati pooblaščenega zastopnika, ki bo za vas uresničeval vaše pravice, nam pišite z e-poštnega naslova, ki smo ga shranili za vas. Če nam pošljete e-poštni naslov z drugega e-poštnega naslova, ne moremo ugotoviti, ali zahteva prihaja od vas, in ne bomo mogli ugoditi vaši zahtevi. V svojem e-poštnem sporočilu navedite ime in e-poštni naslov pooblaščenega zastopnika.

Če niste zadovoljni z našim odzivom na prošnjo, se lahko obrnete na nas, da rešimo težavo. Prav tako imate pravico, da se kadar koli obrnete na državni organ za varstvo podatkov ali zasebnosti.

6./ Katere osebne podatke obdelujemo?

Če oddate naročilo pri Helieli, bomo za obdelavo nakupa potrebovali vaše osebne podatke zaradi pošiljanja blaga, ki ste ga naročili, obdelave vračil ali obravnave reklamacij. Natančneje, potrebovali bomo podrobnosti v zvezi z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko in po potrebi bistvenimi podatki o plačilu. Nujno morate navesti svoj e-poštni naslov, da vam bomo lahko poslali potrdilo o prejemu vašega naročila, vas obvestili o pošiljki vašega blaga in/ali vas kontaktirali. Zato bo ta obdelava podatkov potekala za namene izvajanja pogodbe o naročilu.

Za obdelavo vašega naročila bomo osebne podatke posredoval servisnim partnerjem, kot so ponudniki plačilnih storitev (Paypal...)  in ponudniki dostavnih storitev (GLS, DPD, špediterji ...), če je to potrebno za izvedbo vaše pogodbe. Možno je tudi, da se vaši osebni podatki posredujejo dobavitelju, ki blago dostavi neposredno vam. Prejemnik mora prenešene podatke uporabiti samo za izvajanje svoje naloge. Uporaba, ki presega te namene, ni dovoljena.

Obdelovali bomo torej:

 1. podatke potrebne za sklenitev pogodbe, kontakt ter izvedbo naročila in dostave:  ime in priimek, uporabniško ime in geslo, ID za DDV (če ste pravna oseba), e-naslov, telefonska številka, naslov za dostavo in naslov za račun;
 2. vaše nastavitve računa: shranjene naslove za dostavo, naročila na novice, sezname želja, iskane artikle, vaše ocene in komentarje izdelkov;
 3. podatke o vaših naročilih: podatke o naročenih artiklih, načinih plačila ter podatke o vračilih in reklamacijah;
 4. podatke o vašem vedenju na spletu: podatke o artiklih, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, podatke o napravah in programski opremi, s katerimi dostopate do spletne trgovine in podatke o časih zadrževanja na posameznih straneh ali elementih strani, IP naslov ter vaše potrošniške navade in odnos do različnih artiklov:
 5. podatke o komunikaciji z nami: komunikacija z nami preko socialnih omrežij, povpraševanja, zahtevki tehnične pomoči in ostala vprašanja.

7./ S kom in s kakšnim namenom delimo vaše osebne podatke?

Za zagotavljanje dostave, izboljšanja uporabniške izkušnje in preprečevanja zlorab delimo nekatere osebne podatke tudi z:

 1. Paypal Holdings Inc., s sedežem na naslovu 2211 North First Street, Kalifornija, ZDA, v okviru storitve Paypal z namenom varnega plačevanja s plačilnimi karticami;
 2. Shopyfy International Limited, 1-2 Victoria Buildings, Haddington Road, Dublin 4, Irska z namenom delovanja celotne spletne platforme Helieli.com
 3. logističnim partnerjem All4business s.l. Calle San Pascual 62, Aldaia, Španija z namenom procesiranja in dostave naročenih izdelkov
 4. transportnim partnerjem General Logistics Systems d.o.o., s sedežem Cesta v Prod 84, 1000 Ljubljana, za namene dostave naročenega blaga;
 5. Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin, Irska, v okviru storitve Facebook Ads z namenom analize učinkovitosti oglasov.
 6. s podjetjem Google LLC, s sedežem na 1600 Amphitheatre Parkway, Kalifornija, ZDA v okviru storitve Ads, z namenom analize učinkovitosti oglasov ter storitve Analytics, z namenom statistične analize, npr. števila obiskov strani in najbolj prodajanih izdelkov.

8./ Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov?

Posameznik lahko kadarkoli pošlje zahtevo za spremembo/dopolnitev, izbris ali omejitev obdelave njegovih osebnih podatkov, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na info@helieli.com. Prav tako lahko preko elektronskega sporočila od nas dobi potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki. V kolikor posameznik meni, da je prišlo do kršenja varstva osebnih podatkov, lahko to prijavi pri nadzornem organu (informacijski pooblaščenec). V primeru, da bo upravljavec osebne podatke uporabil v drug namen, kot za kakršnega so bili zbrani, mora o tem obvestiti posameznika in od njega pridobiti novo privolitev.

Za potrebe identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Spodaj bi radi povzeli vaše pravice po splošni uredbi o varstvu podatkov.

1. Pravica do preklica izjave o soglasju

  Imate pravico, da kadar koli prekličete soglasje. Preklic vaše privolitve ne bo vplival na zakonitost obdelave, ki se je izvajala na podlagi vaše privolitve do preklica.

  2. Pravica do dostopa

   Imate pravico od nas zahtevati potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke. V tem primeru imate pravico do dostopa do teh osebnih podatkov in naslednjih informacij:

   • namene, za katere obdelujemo te podatke;
   • kategorije osebnih podatkov, ki jih obdelujemo;
   • komu so bili ti osebni podatki razkriti ali še niso razkriti, zlasti v primeru razkritja prejemnikom v tretjih državah ali pri mednarodnih organizacijah;
   • če je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila za določitev tega obdobja;
   • obstoj pravice do popravka ali izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, ali pravica do omejitve obdelave pri nas ali pravica do ugovora zoper obdelavo;
   • obstoj pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
   • v primerih, ko osebni podatki niso zbrani od vas, vse razpoložljive informacije o izvoru podatkov;
   • ali poteka avtomatizirano odločanje, vključno s profiliranjem, in če je tako, pomembni podatki o vključeni logiki ter o pomenu in predvidenih posledicah takšne obdelave za vas;
   • če se osebni podatki prenesejo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo, boste imeli pravico biti obveščeni o tem, kateri ustrezni zaščitni ukrepi so bili vzpostavljeni za zagotovitev, da tudi ti prejemniki spoštujejo določbe GDPR.
   3. Pravica do popravka

    Lahko zahtevate, da nemudoma popravimo netočne podatke o vas. Ob ustreznem upoštevanju namenov obdelave boste poleg tega imeli pravico zahtevati dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov, tudi z dopolnilno izjavo.

    4. Pravica do izbrisa ali "pravica do pozabe"

     Imate pravico, da podatke nemudoma izbrišemo, če velja eden od naslednjih razlogov:

     • podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali drugače obdelani
     • preklicali ste svoje soglasje, na katerem je temeljila obdelava, in druge pravne podlage za obdelavo ni
     • vložili ste ugovor na obdelavo zaradi razlogov, ki izhajajo iz vaše posebne situacije, in ni nobenih prevladujočih zakonitih razlogov za obdelavo
     • vložili ste ugovor na obdelavo za namene neposrednega trženja
     • podatki so bili nezakonito obdelani
     • podatke je potrebno izbrisati, da se izpolni zakonska obveznost po evropski ali slovenski zakonodaji

     Če smo vaše podatke objavili in smo jih dolžni izbrisati, bomo ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvedbe sprejeli ustrezne ukrepe, da upravljavce podatkov obvestimo, da ste zahtevali izbris svojih podatkov.

     5. Pravica do omejitve obdelave

      Obdelavo vaših podatkov moramo omejiti v naslednjih primerih, in sicer, če:

      • izpodbijate točnost vaših podatkov; v tem primeru bo obdelava omejena, dokler ne bomo mogli preveriti točnosti
      • obdelava je nezakonita in zavrnete izbris podatkov in namesto tega zahtevate, da je uporaba vaših osebnih podatkov omejena
      • podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvrševanje ali obrambo pravnih zahtevkov
      • vložite ugovor zoper obdelavo zaradi razlogov, ki izhajajo iz vaše posebne situacije, če še ni ugotovljeno, ali upravičeni razlogi za obdelavo, ki jo izvajamo, odtehtajo vaše interese

      Če je obdelava vaših osebnih podatkov omejena, bomo smeli le hraniti te podatke. Kakršna koli obdelava, ki presega to, bo potem dovoljena le z vašim soglasjem ali za uveljavljanje, izvrševanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali za zaščito pravic druge fizične ali pravne osebe ali zaradi pomembnega javnega interesa EU ali države članice.

      6. Obveznost obveščanja

       Vse prejemnike, ki smo jim razkrili vaše podatke, moramo obvestiti o morebitnem popravku ali izbrisu vaših podatkov ali o kakršni koli omejitvi obdelave. To se ne bo uporabljalo le, če se to izkaže za nemogoče ali je povezano z nesorazmernimi stroški. Če boste tako zahtevali, vas bomo obvestili o teh prejemnikih.

       7. Pravica do prenosljivosti podatkov

        Imate pravico prejemati podatke o vas, ki so nam bili posredovani, v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki. Poleg tega imate pravico, da te podatke prenesemo tretji osebi, v kolikor obdelava podatkov temelji na vašem soglasju ali pogodbi in obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

        V zvezi s tem lahko zahtevate, da vaše podatke prenesemo neposredno tretji osebi, če je to tehnično izvedljivo. Ta pravica ne sme škodovati pravicam in svoboščinam drugih oseb.

        8. Pravica do ugovora

         Če vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa, boste imeli pravico vložiti ugovor, če razlogi za to izhajajo iz vaše posebne situacije. To velja tudi za vsako profiliranje, ki temelji na teh določbah. V tem primeru vaših podatkov ne bomo več obdelovali, razen če bomo dokazali, da so razlogi za obdelavo prepričljivi in ​​vredni zaščite. Ti morajo biti večji od vaših interesov, pravic in svoboščin, ali pa mora obdelava služiti uveljavljanju, izvrševanju ali obrambi pravnih zahtevkov.

         V kolikor obdelujemo vaše podatke z namenom neposrednega trženja, lahko vložite ugovor na obdelavo vaših podatkov. To velja tudi za profiliranje, če je profiliranje povezano s takim neposrednim trženjem.

         Po vašem ugovoru se vaši podatki za te namene ne bodo več obdelovali. Če želite vložiti ugovor, preprosto pošljite ustrezno neformalno obvestilo preko uporabljenih kontaktnih podatkov.

          9./ Varnost in čas hrambe osebnih podatkov

         Vse osebne podatke varujemo skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določajo zakonodaja Republike Slovenije in predpisi Evropske unije. Zavarovanje osebnih podatkov zajema pravne, organizacijske in ustrezne logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se zagotavlja:

         • varovanje prostorov, aparatur in sistemske programske opreme;
         • varna aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
         • zagotavljanje varnosti pri posredovanju in prenosu osebnih podatkov;
         • onemogočanje nepooblaščenim osebam dostop do informacijskih sredstev, na katerih se obdelujejo osebni podatki, in do njihovih zbirk;
         • opravljanje postopkov rednega testiranja in vrednotenja učinkovitosti tehničnih in organizacijskih ukrepov za zagotavljanje varne obdelave;
         • zmožnost pravočasne povrnitve razpoložljivosti in dostopa do osebnih podatkov v primeru fizičnega ali tehničnega incidenta.

         Osebne podatke, ki jih je posameznik posredoval, hranimo samo toliko časa, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani. Po tem času jih bomo trajno izbrisati ali učinkovito anonimizirali, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

         10./ Piškotki

         Kaj so piškotki?

         Piškotek je datoteka, ki jo spletna stran ob vašem obisku shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo. Spletni strani omogoča, da si za določeno časovno obdobje zapomni vaša dejanja in prednostne nastavitve (kot so uporabniško ime ali geslo, jezik, ločljivost zaslona in drugo), zato jih pri obisku spletišča ali brskanju po straneh ni potrebno vedno znova vpisovati.

         Ločimo različne vrste piškotkov:
         - Začasni (in sejni) ali trajni piškotki.
         - Lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

         Sejni piškotek se samodejno izbriše ob zaprtju brskalnika, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje. Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti (npr. Google Analytics).

         Zakaj uporabljamo piškotke?

         Piškotki so pomembni za ohranjanje primerne vsebine za posameznega spletnega uporabnika. Piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in pomagajo pri zbiranju statistike (lahko se spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani). S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani in tako ves čas izboljšuje uporabniško izkušnjo.

         Kako in kdaj uporabljamo piškotke?

         Piškotke uporabljamo za:

         • shranjevanje uporabnikovih nastavitev pri uporabi spletnega mesta
         • spremljanje uporabe naših spletnih strani, navad uporabnikov, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču
         • analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in težav pri uporabi spletne trgovine)
         • zagotavljanje delovanja nekaterih funkcionalnosti spletne strani
         • pomoč v primeru težav pri naročilu (nedokončanje nakupa)

         Z uporabo spletne trgovine Helieli se strinjate, da so piškotki nameščeni na vašem računalniku. V kolikor se s tem ne strinjate, zapustite spletno trgovino in v nastavitvah brskalnika izbrišite shranjene piškotke. S pomočjo nastavitev brskalnika lahko shranjevanje piškotkov tudi zavrnete, vendar se morate pri tem zavedati, da v tem primeru nekatere funkcionalnosti spletne trgovine ne bodo delovale.

         11./ Izključitev odgovornosti

         Helieli kot upravljalec ne odgovarja za škodo, ki bi posamezniku nastala, ker nam je posredoval napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na posameznika. Upravljalec je odgovoren za škodo, ki jo povzroči obdelava le, kadar ne izpolnjuje obveznosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov ali kadar je ravnal v nasprotju z njenimi določbami.

         12./ Kontaktni podatki upravljalca

         Vse vprašanja, pritožbe in zahteve lahko naslovite na:

         Neosmart d.o.o., Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana-Šentvid
         e-pošta: info@helieli.com