100% varno plačilo · Možno plačilo po povzetju ali osebni prevzem

Reklamacije in vračilo blaga

Reklamacije

V primeru, da ima blago napako, kupec lahko blago reklamira. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, brez madežev in v originalni embalaži, sicer ga nismo dolžni sprejeti in bo na stroške pošiljatelja vrnjen kupcu. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo izdelka je potrebno predhodno najaviti preko e-pošte: info@helieli.com. Kupcu bomo poslal reklamacijski zapisnik, katerega bo kupec v celoti izpolnil, saj predstavlja ključni dokument za uspešno reševanje reklamacije in je obvezen del vrnjene pošiljke.

Vrednost kupčevega zahtevka iz naslova reklamiranega blaga ne more biti večja, kot je vrednost kupljenega blaga.

Vračilo blaga – kupec je fizična oseba

V primeru, da prejetih izdelkov ni uporabljal, ima kupec pravico, da nam v 14 dneh od datuma prevzema artiklov sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. To velja izključno za fizične osebe, ki prejete artikle ne uporabljajo za izvajanje svoje pridobitne dejavnosti.

Kupec prejetih izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Opravi lahko samo ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelkov, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelkov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Prejeti izdelki se morajo vrniti nepoškodovani, brez madežev in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek ali del izdelka uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Obvestilo o odstopu od pogodbe kupec posreduje v pisni obliki na naslov:

Helieli.com,
Neosmart d.o.o.
Cesta v hrib 7
1210 Ljubljana Šentvid, Slovenija

ali pošlje po e-pošti na: info@helieli.com

V obvestilu mora obvezno navesti:
- datum in številko naročila;
- datum in številko računa;
- podatke kupca (ime in priimek, naslov, email);
- imena in količine posameznih artiklov;
- ter predložiti kopijo računa.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga.

Naslov za vračilo izdelkov je:
Helieli.com
Neosmart d.o.o.
Cesta v hrib 7
1210 Ljubljana Šentvid, Slovenija

Pred vračilom blaga nas mora obvestiti na e-naslov: info@helieli.com

V primeru vračila blaga bomo kupcu kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Kupnino mu bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec.

Vračilo blaga – kupec je pravna oseba

Če kupec opravi nakup kot pravna oseba (izstavitev računa na podjetje ali s.p.), sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam, omogočamo vračilo pošiljk in artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Odstop od naročila pred dostavo

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda. Ker se izdelki nahajajo na različnih skladiščnih lokacijah znotraj EU je odstop od naročila pred dostavo otežen ali celo onemogočen. V primeru, da je bilo naročilo že logistično procesirano, odstop od naročila ni možen. V tem primeru lahko kupec uveljavlja pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh od datuma prevzema artiklov.