Odprema v 24/48 urah · Sledenje dostavi · 2 leti garancije · 100 % varno plačilo

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji uporabe spletne platforme Helieli.com1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja so stalno dostopni na spletni strani in sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

V splošnih pogojih poslovanja platforme Helieli.com so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja podjetje Neosmart d.o.o. z naslovom Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana Šentvid, Slovenija, EU, matična številka: 8877351000, ID za DDV: SI11268107 (v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine helieli.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik obiskovalca spletne trgovine pred nakupom izrecno opozarja na splošne pogoje ter zahteva, da se kupec z njimi seznani in da se z njimi strinja, preden opravi nakup. Če se kupec z njimi ne strinja, ne opravi nakupa.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Ti pogoji so lahko dopolnjeni z drugimi pravilniki podjetja (npr. Politiko zasebnosti). V primeru neskladja med določbami teh splošnih pogojev uporabe in bolj specifične določbe nekega drugega pravila oz. pravilnika, prevlada slednje.

2. Opredelitev pojmov

V poslovanju spletne trgovine in njenih splošnih pogojih se uporabljajo sledeče definicije:

 • Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki obišče internetno stran helieli.com.
 • Registrirani uporabnik je uporabnik, ki je opravil registracijo in s tem pridobil uporabniški račun v spletni trgovini.
 • Uporabnik hitrega nakupa je uporabnik, ki v spletni trgovini opravi nakup tako, da ne opravi registracije, ampak izbere možnost hitrega nakupa brez registracije.
 • Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup prek postopka registracije ali hitrega nakupa. Kupec je lahko potrošnik ali pravna oseba. Če je kupec pravna oseba, se v polja za vpis podatkov o podjetju vnesejo osebni podatki zakonitega zastopnika pravne osebe. Zaradi izvajanja pravic na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov je treba razlikovati med kupcem, ki je fizična oseba (potrošnik), in kupcem, ki je pravna oseba. Za kupce, ki so pravne osebe, ne veljajo določila omenjenega zakona, temveč določila iz teh splošnih pogojev.
 • Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.
 • Ponudnik je platforma Helieli.com, ki jo upravlja podjetje Neosmart d.o.o. z naslovom Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana Šentvid, Slovenija, EU.

3. Naročilo

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke v slovenskem jeziku, dostava poteka na območju Republike Slovenije in celotne EU. Naročilo lahko izvede fizična ali pravna oseba. Če nakup opravi pravna oseba, je treba izpolniti dodatna podatkovna polja za identifikacijo pravne osebe.

Uporabnik lahko izdelke doda na nakupovalni seznam z gumbom "Dodaj v košarico". Na strani "Košarica" lahko spremeni količine izdelkov ali jih odstrani. Na strani "Blagajna" lahko kupec določi naslov za dostavo in izdajo računa, unovči kupon za popust, opravi končen pregled naročila in izbere način plačila. Naročilo postane veljavno, ko ga kupec odda s klikom na gumb "Oddaj naročilo". V primeru izbire načina plačila s katerokoli plačilno kartico, izbere PayPal plačilo, nakar je preusmerjen na PayPal spletno stran, po uspešnem plačilu pa nazaj v spletno trgovino Helieli. Takoj zatem prejme e-mail ponudnika o uspešni oddaji naročila. To obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je odprema začela.

Po izvedenem plačilu s plačilno kartico ali po prejetju sredstev plačanih na transakcijski račun (TRR), bo naročilo potrjeno in odpremljeno predvidoma v treh (3) oziroma najkasneje v petih (5) delovnih dneh. Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti. Dostava poteka iz različnih skladišč znotraj EU.

V primeru plačila po predračunu bo kupec obvestilo o potrditvi in odpremi naročila prejel takoj po plačilu predračuna v roku, ki je na njem naveden. Če v času veljavnosti predračuna kupec naročila ne vplača, avtomatično preneha veljavnost predračuna, naročilo pa je preklicano.

Izjemoma lahko pride do podaljšanja dobavnega roka izdelkov, o čemer bo ponudnik obvestil kupca po elektronski pošti. Ponudnik v nobenem primeru ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi podaljšanja dobavnega roka, niti ne priznava dodatnih popustov ali odškodnin zaradi podaljšanja dobavnega roka izdelka.

Ponudnik si pridržuje pravico, da naročilo zavrne.

Ponudnik pred obdelavo naročila preveri podatke kupca za nekatere napake (npr. manjkajoča poštna številka), vendar za posledice napačno vnešenih podatkov s strani kupca ne odgovarja. Dolžnost kupca je, da pred oddajo naročila preveri točnost vnešenih podatkov.

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Shranjena je v elektronski obliki na strežniku ponudnika.

Vklopi razum, zahtevaj račun:


Zaradi načina logističnega poslovanja spletne platforme Helieli.com v paket z izdelki ni vedno možno priložiti računa. Paketi se namreč odpremljajo iz različnih skladišč znotraj EU. Zato, v tem primeru, vsak kupec najkasneje v treh delovnih dneh po dostavi paketa, na elektronski naslov, ki ga je navedel ob naročilu, prejme račun (v .pdf formatu), ki je potrjen preko davčne blagajne in tako registriran pri Finančni Upravi Republike Slovenije.

4. Cene

Vse cene navedene ob posameznih izdelkih so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), ne zajemajo pa stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

  Popusti se v spletni trgovini uveljavljajo v obliki promocijskih kod, ki jih kupec, če obstajajo, lahko vnese na strani "Blagajna".

  Ponudnik lahko dnevno spreminja cene izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

  5. Načini plačila

  V spletni trgovini ponudnika so na voljo sledeče možnosti plačila:

  • plačilo s plačilno ali kreditno kartico: po oddaji naročila je kupec preusmerjen na varen in uveljavljen mednarodni plačilni sistem PayPal, ki omogoča plačila z večine obstoječih plačilnih ali kreditnih kartic. Naročilo se procesira takoj.
  • plačilo na naš transakcijski račun: podatki potrebni za plačilo so poslani na e-naslov kupca. Naročilo se procesira takoj, ko prejmemo kupnino na naš transakcijski račun.
  • plačilo po povzetju: kupec plača kupnino dostavni službi ob prevzemu blaga. Višina dodatnih stroškov za "Plačilo po povzetju" je navedena v blagajni ob izbiri načina plačila. Naročilo se procesira v roku 24 ur.

  Procesiranje plačila pomeni ponovno preverjanje zaloge, rezervacijo naročenih izdelkov in potrditev naročila v sistemu.

  6. Dostava

  Naročeni izdelki bodo pripravljeni in odposlani na naslov kupca v roku treh (3) do petih (5) delovnih dni. Večina izdelkov ima čas priprave krajši, možno pa je tudi, da bo naročilo odpremljeno isti dan.

  Pošiljka bo nato predana logistično dostavni službi, ki bo pošiljko predvidoma dostavila v petih (5) do sedmih (7) delovnih dneh. Čas dostave je odvisen tudi od logističnega podjetja v državi, kjer so izdelki skladiščeni. Upoštevati je potrebno, da so navedeni približni časovni okviri dostave in veljajo le za delovne dni, brez vikendov in praznikov.

  V kolikor naročenih izdelkov ni možno dostaviti v običajnem dobavnem roku, bo kupec obveščen takoj, ko bo možno, in hkrati seznanjen o predvidenem roku dostave. Če ponudnik blaga v roku 30 dni od sklenitve pogodbe ne bo mogel dostaviti, bo o tem obvestil kupca ter mu nato, po predhodnem medsebojnem dogovoru, najkasneje v nadaljnjih 8 dneh vrnil vsa prejeta vplačila. V kolikor izdelka ni možno odposlati, ga bo o tem obvestil in v roku 7 dni povrnil celotno kupnino.

  V prodajni ponudbi ponudnika so izdelki, ki imajo izračunane stroške dostave na podlagi njihove teže. V nekaterih primerih (predvsem to velja za izdelke večjih dimenzij) pa si dostavna podjetja pridržujejo pravico bistvenega povišanja dostavnih stroškov, ki niso odvisna samo od teže izdelkov pač pa tudi od njihove dimenzije ali oblike.
  V takih primerih bo ponudnik v najkrajšem možnem času obvestili kupca o novih povišanih stroških dostave. Če se s plačilom teh dodatnih stroškov dostave (pred dobavo naročenih izdelkov) ne bo strinjal, mu bo ponudnik omogočili takojšen odstop od sklenjene pogodbe, že vplačani znesek pa v najkrajšem možnem času vrnil.

  7. Odstop od pogodbe

  V primeru, da prejetih izdelkov ni uporabljal, ima kupec pravico, da v 14 dneh od datuma prevzema artiklov ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. To velja izključno za fizične osebe, ki prejete artikle na uporabljajo za izvajanje svoje pridobitne dejavnosti.

  Obvestilo o odstopu kupec posreduje v pisni obliki na naslov: Helieli.com, Neosmart d.o.o., Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana Šentvid, Slovenija
  ali pošlje po e-pošti na info@helieli.com

  V obvestilu mora obvezno navesti:
  - datum in številko naročila;
  - datum in številko računa;
  - podatke kupca (ime in priimek, naslov, e-mail);
  - imena in količine posameznih artiklov;
  - ter predložiti kopijo računa.

  Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga.

  Naslov za vračilo izdelkov je:
  Helieli.com
  Neosmart d.o.o.

  Cesta v hrib 7
  1210 Ljubljana Šentvid
  Slovenija

  Pred vračilom blaga mora obvestiti ponudnika na e-naslov: info@helieli.com

  Kupec prejetih izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Opravi lahko ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelkov, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelkov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

  Prejeti izdelki se morajo vrniti nepoškodovani, brez madežev in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek ali del izdelka uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

  V primeru vračila blaga bo ponudnik kupcu kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec.

  Vračilo artikla za pravne osebe
  Če kupec opravi nakup kot pravna oseba (izstavitev računa na podjetje ali s.p.), sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam, ponudnik omogoča vračilo pošiljk in artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

  8. Odstop od naročila pred dostavo

  Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda. Ker se izdelki nahajajo na različnih skladiščnih lokacijah znotraj EU je odstop od naročila pred dostavo otežen ali celo onemogočen. V primeru, da je bilo naročilo že logistično procesirano, odstop od naročila ni možen. V tem primeru lahko kupec uveljavlja pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh od datuma prevzema artiklov.

  9. Reklamacije

  V primeru, da ima blago napako, kupec lahko blago reklamira. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, brez madežev in v originalni embalaži, sicer ga ponudnik ni dolžan sprejeti in bo na stroške pošiljatelja vrnjen kupcu. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema.

  Vračilo izdelka je potrebno predhodno najaviti na e-naslov info@helieli.com. Ponudnik bo kupcu poslal reklamacijski zapisnik, katerega bo kupec v celoti izpolnil, saj predstavlja ključni dokument za uspešno reševanje reklamacije in je obvezen del vrnjene pošiljke.

  Vrednost kupčevega zahtevka iz naslova reklamiranega blaga ne more biti večja, kot je vrednost kupljenega blaga zmanjšanega za stroške dostave.

  10. Garancija

  Uveljavljanje garancije je mogoče za izdelke, ki imajo to možnost navedeno v spletni trgovini Helieli oziroma za katere je s strani proizvajalca izdan garancijski list. Celoten seznam izdelkov, za katere je po zakonu obvezna garancija je dostopen tukaj.

  Postopek uveljavitve garancije je naveden na podstrani Reklamacije in vračilo blaga.

  11. Stvarna napaka

  Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

  Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku 6 mesecev od trenutka, ko kupec prejme blago.

  Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
  • vrne plačani znesek.

  Napaka je stvarna, kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

  Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju izjav proizvajalca. V primeru prodaje blaga pravnim osebam ponudnik ne odgovarja za stvarne napake blaga.

  12. Poškodovana pošiljka

  V primeru, da je prejeti izdelek poškodovan ali delno manjkajoč ter je poškodovana tudi transportna embalaža, lahko kupec uveljavlja poškodbo pri transportu. O tem mora kupec obvestiti ponudnika čimprej oziroma najkasneje v roku 7 koledarskih dni po prejemu pošiljke.

  Za uveljavljanje poškodovane pošiljke mora kupec shraniti tudi vso pripadajočo embalažo, vključno z zunanjo, transportno embalažo. Brez zunanje embalaže uveljavljanje poškodovane pošiljke ni mogoče.

  13. Informativne vsebine

  Vsebine na spletni trgovini helieli.com so za informativno rabo in niso mišljene kot nadomestek za zdravniško, lekarniško ali drugo svetovanje. Teksti ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko kupec obrne na ponudnika ali direktno na proizvajalca izdelka. Dekorativni material na slikah ni vključen v ceno, razen, če je drugače navedeno.

  Ponudnik dopušča možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala. V primeru napak, ki so bistveno vplivale na odločitev za nakup, bo kupcu omogočil odstop od pogodbe.

  14. Omejitev odgovornosti

  Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

  Ponudnik ne daje nikakršne garancije ali jamstva glede lastnosti izdelkov, ki jih prodaja v spletni trgovini. Prav tako ne zagotavlja nemotene uporabe spletne trgovine, pri čemer se zavezuje morebitne napake oziroma nedelovanje odpraviti v najkrajšem možnem času. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne posledice, ki bi nastale zaradi napake ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.

  15. Varnost

  Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

  Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi mednarodno uveljavljeni sistem PayPal. Avtorizacije plačilnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

  Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

  16. Varstvo osebnih podatkov

  Vse informacije o obdelavi osebnih podatkov lahko uporabnik najde na strani Politika zasebnosti.

  17. Soglasje registriranega uporabnika ali kupca

  S soglasjem k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov, s sodelovanjem v nagradnih igrah, naročilu na e-novice ali opravljenem spletnem nakupu, kupec ali registrirani uporabnik dovoljuje ponudniku obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z aktualnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov oziroma Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (EUR-Lex, 2016/679). Z izrecno podanim soglasjem se lahko dovoli ponudniku, da kot upravljalec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva ponudnika.

  Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler upravljalec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja svojih podatkov v bazi podatkov.

  18. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

  Običajno med potrošniškimi spori, ki se rešujejo pred sodiščem, ni sorazmernosti med ekonomsko vrednostjo zahtevka ter časom in stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zaradi tega si po najboljših močeh prizadevamo za sporazumno in učinkovito reševanje sporov.

  V skladu z zakonskimi normativi Neosmart d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

  V primeru potrošniških sporov predlagamo uporabo spletne platforme Evropske komisije za izvensodno reševanje potrošniških sporov.

  Na podlagi Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: http://ec.europa.eu/consumers/odr

  19. Pravno obvestilo

  Spletna platforma helieli.com je v lasti in upravljanju ponudnika, podjetja Neosmart d.o.o., Cesta v hrib 7, 1210 Ljubljana Šentvid, Slovenija, EU. Vse vsebine, objavljene na spletnem naslovu helieli.com so last ponudnika. Prepovedana je vsakršna uporaba teh vsebin, ne glede na obliko (tekst, slikovni material, video material) in razlikovalnih znakov spletne platforme. Prepovedano je kakršnokoli razmnoževanje, prepisovanje, distribuiranje ali kakršnokoli razširjanje vsebin in razlikovalnih znakov brez izrecnega soglasja ponudnika.

  Splošni pogoji veljajo od 01.12.2019 dalje.